93 207 57 11
Instagram Facebook Twitter Youtube
Plataforma Educamos
logo unesco2
CambridgePartner 1

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisi dels teus hàbits de navegació. Per veure la nostra Política de Cookies feu clic a Més info

Acceptar

Origen, Qui som

cuadroEl Col·legi Sant Josep-Teresianes realitza una missió d’Església en el barri de Gràcia de Barcelona des del 25 de juliol de 1880.
San Enric d’Ossó va valorar tant aquesta fundació que per iniciar la tasca hi va enviar dues de les germanes fundadores de la Companyia.

El col·legi i la comunitat de germanes van estar situats en diferents indrets del barri fins arribar a la ubicació definitiva l’any 1889.

L’edifici va ser incendiat durant la Setmana Tràgica (1909). Al març de 1910, en el mateix solar, es va posar la primera pedra del nou col·legi. A la fi dels anys seixanta va adquirir la fesomia actual i a començaments del noranta es va construir l’edifici del C/ Grassot.

La configuració de l'escola com a comunitat educativa es manifesta sobretot en la comunió de criteris en el treball conjunt i en la participació corresponsable de tots els estaments en la tasca educativa i la gestió del centre. Aquesta comunitat educativa vol ser una comunitat cristiana, al servei de la persona i de la societat on viu.


Estil educatiu de l'Escola Teresiana

L'Escola Teresiana es constitueix en comunitat que aprèn i vol fer viva aquesta afirmació: eduquem educant-nos. Creu en la força transformadora de l'educació.

Volem ser:

a. Escola oberta: inserida en el context sociocultural que li és propi, fomenta el desenvolupament integral de la persona, és acollidora i va més enllà de l'horari i matèries curriculars.

b. Escola que opta per la persona a través de:

 • L'atenció a la diversitat, com a distintiu de l'Escola Teresiana.
 • L'acció tutorial, com a mitjà privilegiat per a l'atenció personal i / o grupal.
 • L'orientació educativa, acompanyant la tasca docent de les persones implicades en l'escola, la prevenció de problemes, la renovació pedagògica...
 • Escola de qualitat
 • Amb un tasca pedagògica que parteix de la pedagogia de la trobada i de l'aprenentatge cooperatiu que proposa la Proposta Educativa Teresiana (PET).
 • Que cuida la selecció i formació del personal en l'àmbit professional, en el sentit educatiu i en la identitat teresiana.
 • Que fomenta l'avaluació entesa com a procés de millora contínua.

A l'Escola Teresiana es cuiden especialment la selecció, l'acompanyament i la formació de tots els educadors / es per aconseguir la vinculació de tots /es al Projecte Educatiu.
L'organització i gestió educatives estan en funció dels fins de l'Escola Teresiana, aprenent en col·laboració. El Projecte Educatiu està animat per equips cohesionats, identificats i compromesos amb el desenvolupament de la missió de l'escola a través de projectes que posen en marxa les línies educatives del Centre.

Com ho fem

 • Oferim una manera organitzada i sistemàtica d’educar en comunitat educativa que treballa en equip, afavorint la cooperació de tots en un clima de diàleg i transparència.
 • Compromesos a que l’escola eduqui per a la vida i que la vida entri a l’escola, preparant els nostres alumnes per a la participació activa en la vida pública i cultural.
 • Busquen en tot la qualitat educativa mitjançant la competència professional i l’actualització dels docents, receptius a la vida i atents als progressos pedagògics.
 • Afavorim en l’alumnat el desenvolupament de l’autonomia personal i la responsabilitat, de manera que el rigor en el treball afavoreixi una constant millora dels resultats acadèmics.
 • Impulsem la implicació i el compromís del Personal de la Comunitat Educativa en el Projecte educatiu, i en la direcció i la gestió del Centre.

comedor-qui-som

 

TOP