93 207 57 11
Instagram Facebook Twitter Youtube
Plataforma Educamos
logo unesco2
CambridgePartner 1

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisi dels teus hàbits de navegació. Per veure la nostra Política de Cookies feu clic a Més info

Acceptar

Objectiu i logo anual Pastoral

Logo UNITS

Tot el que hem viscut els últims mesos ens fa prendre una dolorosa consciència de com som de fràgils els éssers humans i de quina manera ens necessitem els uns als altres. Estem interconnectats i vivim en una realitat canviant i plena de contrastos en la que no tot és blanc o negre, sinó que hi ha molts matisos i moltes perspectives diferents. Aquesta realitat complexa ens llença avui grans reptes i ens urgeix a trobar respostes conjuntes, a no fixar-nos en allò que ens separa, sinó en allò que ens uneix. És per això que el nostre lema d’aquest curs és UNITS i que conservem el mateix objectiu de l’any passat: aprofundir en la recerca de formes noves de relacionar-nos (amb les persones, amb la natura, amb Déu...) que ens facin créixer com a persones i com a comunitat. 

Aquest curs ho fem des de la perspectiva de la riquesa que suposa la inclusió, la reconciliació i l’acollida de la diversitat. Per una banda, la inclusió, la reconciliació i l’acollida ens fan més forts com a societat. Per una altra, saber identificar i acollir les nostres pròpies diferències -allò que ens fa únics-, aprendre a reconciliar-nos amb elles i posar-les al servei dels altres, ens enforteix com a persones. 

Quan estem units (quan superem les diferències a través de la inclusió i la reconciliació) aprenem també a estimar d’una altra manera. El nostre repte com a cristians està en aprendre a estimar tota la diversitat, en aprendre a reconciliar-nos i a perdonar i en aprendre a incloure i donar valor a qui resta exclòs en la nostra societat: “Si només estimeu els qui us estimen, quina recompensa mereixeu? Si només us relacioneu amb els que són com vosaltres, què feu d’extraordinari?” (Mateu 5, 46-48) 

Si ens fixem en el Logo d’aquest curs, conservem, com sempre, elements dels anys anteriors: les mans que abracen, el món que volem transformar i cuidar, les estrelles que ens fan posar la mirada al Cel… i aquest curs incorporen la corda com a símbol. Feta de centenars de fils, com més en té, més forta és la corda. Cadascun d’aquests fils representa un de nosaltres: un sol fil aïllat és fràgil i pot trencar-se fàcilment, però la unió de molts els reforça i els fa resistents. La corda simbolitza, doncs, la força que tenim quan estem UNITS sota un mateix objectiu.

 

IMG 20181015 123352

 

 

 

 PASTORAL 2020-2021

(Objectiu i Lema del curs)

TOP