93 207 57 11
Instagram Facebook Twitter Youtube
Plataforma Educamos
logo unesco2
CambridgePartner 1

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisi dels teus hàbits de navegació. Per veure la nostra Política de Cookies feu clic a Més info

Acceptar

Escola de Música

L’Escola de Música Sant Josep-Teresianes és un centre privat de Nivell Elemental i Nivell Mitjà autoritzat pel Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya (DOGC núm 2127-13/11/1995)

L’Escola de Música comparteix la Titularitat i el Projecte Educatiu amb l’Escola Sant Josep-Teresianes i pertany a la Fundación Escuela Teresiana des del mes d’octubre de 2010

L’Escola de Música facilita als alumnes la possibilitat de cursar simultàniament els ensenyaments no reglats de música i els de règim general en el mateix centre.

 pancarta
Descarregar PDF Projecte 2022-20232-2023

Matriculació a l'Escola de Música

 

Escoles de música

Aquests centres poden ser de titularitat tan pública com privada. Els ensenyaments impartits en aquestes escoles són ensenyaments no reglats. No obstant això, aquestes escoles poden preparar l’alumnat per a l’accés a nivells professionalitzadors. Les escoles de música imparteixen ensenyaments que aporten a l’alumnat una forma teòrica i pràctica que permet gaudir de la pràctica individual i de conjunt.

La seva oferta formativa és oberta i flexible; es poden impartir programes de diferents intensitats i per a alumnat de totes les edats

L’alumnat que estigui cursant simultàniament ESO o batxillerat i estudis de música en una escola de música autoritzada pot sol·licitar la reducció d’hores de les matèries que es descriuen a les instruccions de cada curs acadèmic.

1. GRAUS

escola-musica-peques1.1. SENSIBILITZACIÓ De la mateixa manera que els nens i les nenes aprenen a comunicar-se i expressar-se de forma oral, també poden, amb l’ajuda d’educadors experimentats, aprendre a comunicar-se i expressar-se musicalment. Aquí es treballaran diferents apartats com el ritme, el moviment, el cant,la dansa (expressió corporal), l’escolta i l’agudesa auditiva, la improvisació, la creació, audicions de diferents tipus de música i la iniciació a la lectura i escriptura musical.

1.2. PREPARATORI Aquests cursos són probablement els més il·lusionants per als nens i les nenes. Es la primera vegada que tindran l'oportunitat de tocar un instrument musical. És per això que aniran fent rodes d'instrument durant el primer curs amb la finalitat d'agafar el que més els agradi. A més comencen amb l’assignatura de llenguatge musical, la qual els possibilitarà el millor aprenentatge possible de l’instrument.

1.3. GRAU ELEMENTAL Els continguts a assolir en aquest grau seran de vital importància pel desenvolupament com a músics dels joves. Per aquest motiu a l'Escola de Música Sant Josep-Teresianes volem afavorir els dos aspectes bàsics en la formació dels músics: el treball individual i la pràctica en grup.

1.4. GRAU MITJÀ Aquest grau podríem dir que és ja més especialitzat que els anteriors. Una vegada superats els primers anys d’ acostament als coneixements musicals bàsics i haver adquirit la tècnica primordial dels instruments, el grau mitjà proporciona la possibilitat de aprofundir molt més en el món de la música. Els joves podran apropar-se des d’un punt de vista més madur a tots els coneixements musicals, i per aquest motiu el currículum s'incrementa amb assignatures més especifiques com és l’harmonia. La finalització d'aquests estudis dóna als joves la possibilitat d'ingressar als conservatoris de grau superior de tot els punts del país i poder fer de la música la seva professió.

 

2. ASSIGNATURES PRÀCTIQUES

escola-musica-saxo1. INSTRUMENT La finalitat d'aquesta classe és la de donar als joves les eines bàsiques per al bon desenvolupament tècnic i musical amb l’instrument. Aquesta classe individualitzada els farà créixer com a instrumentistes i com a músics a nivell general. Els instruments que s’imparteixen en l’actualitat a l’escola de música són: Piano Saxofon Violí Piano jazz Guitarra Clarinet Guitarra elèctrica Baix elèctric Violí folk

2. MÚSICA DE CAMBRA La pràctica en grup afavoreix en els adolescents i joves unes relacions socials de qualitat, proporciona un marc de dedicació del temps lliure, i treballa valors com el respecte pels altres, la flexibilitat, l’autodisciplina i la capacitat d’adaptació.

3. CANT CORAL És la disciplina que ens ajudarà a cantar fent servir correctament la veu, el primer instrument musical que tenim a l'abast des de que som petits. Aquesta assignatura és molt interessant i alhora important en la formació de qualsevol tipus de músic, el desenvolupament de les capacitats auditives és un pilar bàsic amb el qual el músic podrà trobar-se millor amb el seu instrument.

4. TALLER D’INSTRUMENTS Aquesta assignatura consisteix en que els nens i les nenes després d'un any puguin haver tocat i conegut tots els instruments que l'escola ofereix. És important que els infants triïn l’instrument que més els motiva i que més els agrada. L'elecció de l’instrument serà molt important per al futur musical de cada alumne.

 

tira-musica

 

Per concertar entrevista podeu:

Adreçar-vos a la secretaria de l’Escola:
C/ Nàpols, 359 (cantonada Trav. de Gràcia)
Telefonar al 93 207 57 11

Enviar un correu electrònic a: Es protegeix aquesta adreça electrònica contra correu brossa. Necessiteu el JavaScript habilitat per veure-la.

TOP