93 207 57 11
Instagram Facebook Twitter Youtube
Plataforma Educamos
logo unesco2
CambridgePartner 1

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisi dels teus hàbits de navegació. Per veure la nostra Política de Cookies feu clic a Més info

Acceptar

Design for Change, un projecte per canviar el món.

En la darrera edició del projecte del Design for Change, els alumnes de 3r d’ESO de l’escola Sant Josep Teresianes de Gràcia van dur a terme, durant la setmana del 12-16 de febrer de 2019, un projecte social inspirat en la lluita contra el càncer infantil.

La metodologia Design For Change, inspirada en el Design Thinking, persegueix que els alumnes siguin els protagonistes d’un projecte capaç de generar un canvi real, fomentant l’empatia, la creativitat, el treball en equip, el pensament crític i el lideratge compartit entre ells mateixos. En aquest sentit, els alumnes van decidir col·laborar amb l’Hospital Sant Joan de Déu per ajudar a seguir fent recerca i investigació específica contra el càncer infantil i, amb aquest objectiu, van preparar tot un conjunt d’activitats per conscienciar, empatitzar amb els nens malalts i recaptar fons, implicant a companys, professors, famílies i comerços del barri en elles.

Pensa, Sent, Imagina, Actua, Avalua i Comparteix van ser les diferents fases que vam treballar per tal de sensibilitzar-nos i decidir en quin tema ens volíem centrar. Finalment, vam escollir el càncer infantil, donat que el dia internacional de la lluita contra aquest coincidia amb la setmana de realització del nostre projecte”.

“Vam organitzar-nos per grups segons les activitats que ens vam proposar de fer. Entre aquests grups hi havia aquells que feien braçalets, clauers i arracades, per tal que els alumnes de la nostra escola ho poguessin comprar. A més, es va idear un Escape Room, altres van preparar una xocolatada i jocs animats amb els més petits, entre d’altres activitats. Va ser molt emocionant anar pels diferents comerços del barri i explicar el nostre objectiu. La gent va mostrar-se molt col·laboradora en tot moment”.

En finalitzar la setmana, tot els diners recaptats per l’escola van ser entregats, en persona, a l’hospital Sant Joan de Déu a través d’un grup de representants de la classe, ja que, per motius d’aforament no va poder assistir tot el grup a visitar els nens i familiars ni conèixer als voluntaris: “El poder donar tots els diners recaptats directament a l’hospital va ser una alegria immensa i una experiència molt gratificant”.

El viatge a Roma: 

Aquest projecte dels alumnes de 3r d’ESO va ser un dels treballs seleccionats per tal de representar a Espanya a la gran trobada internacional (International Global Summit I Can) amb altres joves de 40 països que presentaven també els seus projectes. Així doncs, quatre dels alumnes i una de les professores implicades en el projecte van tenir l’oportunitat de viatjar 4 dies a Roma, rebre un missatge de benvinguda de l’alcaldessa de la ciutat i gaudir d’una audiència amb el Papa Francesc,  on es va explicar com els joves poden canviar el món posant en pràctica les seves pròpies idees i la seva creativitat. Ha estat tot un reconeixement a la capacitat dels nois i noies de tot el món de ser agents de canvi i una experiència inoblidable per a la nostra escola teresiana. “Del viatge ens emportem grans amistats i aprenentatges; i ens sentim molt afortunats d’haver viscut aquesta experiència meravellosa”.

DFCGracia

DFCGracia2

DFCGracia3

DFCGracia4

TOP